BÆREDYGTIGHED
FN’s Verdensmål

Hos MitGavevalg arbejder vi proaktivt med FNs verdensmål og bæredygtighed.
Vi gør det, fordi vi tror, vi kan skabe en bedre fremtid, når vi løfter i flok. 

Hos os er der ingen tvivl – fremtiden skal bygges på bæredygtighed. Kun med et bæredygtigt fokus, kan vi sikre mulighederne for de næste generationer.

Her kan du læse om de specifikke områder, som MitGavevalg har valgt at fokusere på:

Verdensmål 8:
Afskaffe børnearbejde I Delmål 7

MitGavevalg har i løbet af de seneste år markant øget andelen af leverandører, som er godkendt af BSCI amfori, SEDEX og Bangladesh Accord. Dette er alle uafhængige organisationer, der blandt andet arbejder for at afskaffe børnearbejde, hvilket de sikrer med grundige audits på fabrikkerne.

Verdensmål 8:
Beskytte arbejdstagernes
rettigheder I Delmål 8

Delmål 8 under FNs Verdensmål 8 handler om at beskytte arbejdstagernes rettigheder, og det er ét af de udvalgte områder for MitGavevalg. Vi fokuserer først og fremmest på vores egne medarbejdere, som er vores vigtigste ressource. Når vi kigger på arbejdstagere eksternt, ser vi på rettigheder og forhold hos vores leverandører uden for EU. Historisk kan vi se, at risikoen dér er højest, og at vi kan gøre en forskel ved at stille krav og kontrollere, at de overholdes.

Verdensmål 12:
Reducere affald I Delmål 5

MitGavevalg reducerer affald og øger genanvendelse. I forbindelse med affaldsmængden er der både direkte og indirekte materialeflows, som vi har indflydelse på. Det er disse flows, vi fokuserer på for at reducere affald og øge genanvendelse.

Verdensmål 12:
Rapportering om bæredygtighed I Delmål 6

Siden 2013 har MitGavevalg været aktivt medlem af UN Global Compact – en verdensomspændende sammenslutning af virksomheder og organisationer der fælles arbejder for bæredygtig udvikling. En vigtig del af medlemskabet bygger på løbende monitorering og rapportering af KPI’er indenfor UNGCs principper, hvilket udmunder i en årlig rapport på virksomhedens bæredygtige fremskridt.

Hold øje med
de grønne julekugler

MitGavevalg anerkender de produkter, der er bæredygtige. Vi ved, at bæredygtighed ikke er et enten eller. Det handler om at være på vej mod en mere bæredygtig fremtid. 

Vi markerer derfor vores bæredygtige gaver med vores grønne julekugle og en forklarende tekst.